Ймовірна евакувація з Нікопольщини, обмеження пересування і безпекова ситуація тут

За матеріалами інтернет-видань 14.03.2024 384

 

Про ймовірність евакуації з Нікопольщини, обмеження пересування і безпекову ситуацію розповів Євтушенко

Про ймовірність евакуації з Нікопольщини, обмеження пересування військовозобов’язаних, ступінь забрудненості території вибухонебезпечними предметами, початок посівної і безпекову ситуацію у районі розповів начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко в інтерв’ю «Відкритому», передає Nikopolnews.

Про обмеження пересування

Першою темою, яку підняли в інтерв’ю, була тема обмеження пересування військовозобов’язаних, яка викликала великий  резонанс на цьому тижні. А саме йдеться про заборону зміни місця проживання для військовозобов’язаних у Нікопольському районі.

Трошки клікбейту, скажімо так, є в цій новині. Насправді мова йде про дотримання правил і вимог військового обліку. Нічого не змінилося. Людина, коли вона змінює місце проживання,  повинна повідомляти про це ТЦК,– пояснив Євтушенко

Про безпекову ситуацію

Відповідаючи на питання журналістки, Євген Євтушенко заявив, що безпекова ситуація на Нікопольщині суттєво загострилася протягом останніх двох місяців. Якщо раніше могло бути 3-5 обстрілів за добу, то зараз доходить до 15. Росіяни атакують прибережні території району (а це 5 громад) артилерією і дронами. Роблять це досить щільно і регулярно.

Про плани евакуації з Нікопольщини

За словами Євтушенка, план евакуації з Нікопольщини був розроблений ще на початку повномасштабного вторгнення. Аналогічний план існує і на випадок загрози з боку ЗАЕС.

Ці плани існують. Визначені сили і засоби, алгоритми і маршрути. Тобто розроблена схема евакуації. Але чи означає такий план евакуації, що вже починається евакуація? Ні, не означає. Повторюю, план був створений ще на початку повномасштабного вторгнення. І він не буде реалізований аж до відповідної команди військових,– сказав начальник РВА

Також він пояснив, що робити людям.

А саме:

  • Довіряти тільки офіційним джерелам інформації.
  • Не панікувати.
  • Мати складені документи, речі відповідно до сезону.
  • Морально і психологічно бути готовими до евакуації

Але, я повторюю, поки що будь-яких ознак того, що почнеться евакуація, немає,– запевнив Євтушенко

Скільки людей залишається на Нікопольщині

Євген Євтушенко нагадав, що до повномасштабного вторгнення на території Нікопольського району проживало близько 280 тисяч людей. А зараз – близько 210 тисяч.

З кожної прибережної громади окремо виїхало приблизно 50% населення. Ці люди або зупинилися на більш безпечних територіях району, або залишили межі району чи й вибули за межі області.

Про початок посівної на Нікопольщині

Великої засміченості боєприпасами у нас немає, – запевнив Євтушенко, – і, на щастя, випадків підриву на боєприпасах від початку великої війни на території району не було

Начальник РВА розповів, що аграрії вже почали комплекс весняно-польових робіт. Готують техніку, посівний матеріал і добрива. При цьому працюють ДСНС і поліція, обстежують територію, проводять роботу з населенням, зокрема, і з аграріями, на предмет алгоритму дій у випадку виявлення в полях підозрілих предметів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ