Кабмін схвалив план реформ для отримання 50 мільярдів євро від ЄС

За матеріалами інтернет-видань 19.03.2024 360

Автор:

Ліза Бровко

 Джерело: "Радіо Свобода".

Уряд Шмигаля рекомендує органам влади інформувати громадян доступною мовою

   Кабінет міністрів ухвалив учора план для програми Ukraine Facility, який є основою надання чотирирічної фінансової підтримки від Євросоюзу на €50 мільярдів.

    Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

   У план включили структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Серед них — європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах.

У документі також прописали наскрізні напрями, такі як «зелений» перехід, цифровізація, євроінтеграція.

   План розробляли з європейськими партнерами, щоб наблизити членство України в ЄС. Незабаром його передадуть на розгляд Єврокомісії.

Якщо Україна реалізує реформи за планом Ukraine Facility, то цьогоріч отримає €16 мільярдів.

                €50 мільярдів для України

   Лідери ЄС 1 лютого досягли домовленості щодо виділення макрофінансової допомоги Україні на €50 мільярдів. Програма розрахована на чотири роки. Україна зможе отримувати кошти за дотримання низки передумов: продовження демократичних механізмів, включно з багатопартійною парламентською системою і верховенством права, гарантування поваги до прав людини, зокрема меншин.

Також у висновках ідеться, що лідери ЄС щороку проводитимуть дебати за програмою, а за два роки вони можуть запропонувати Єврокомісії перегляд усієї багаторічної фінансової рамки.

   Перший транш за програмою Ukraine Facility у розмірі €4,5 мільярда Україна отримає в березні, а другий — €1,5 мільярда — надійде у квітні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ