Кабмін спростив подання заяв до Реєстру збитків від агресії рф

За матеріалами інтернет-видань 05.07.2024 259

Згідно із змінами, зменшено кількість обовʼязкових умов для подання заяви

   Кабмін України зменшив кількість обов’язкових умов для подання заяви про відшкодування втрат до Реєстру збитків. Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

   Джерело:  AgroPolit.com.

    За інформацією Мельничука, згідно із змінами, зменшено кількість обовʼязкових умов для подання заяви. Зокрема, виключене положення щодо наявності права власності на пошкоджений/знищений об’єкт нерухомого майна, зареєстрованого у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

   Виключено з положення щодо наявності у Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України, акта комісійного обстеження обʼєкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф, складеного відповідно до Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії рф, повʼязаних з пошкодженням будівель та споруд.

Внесено зміни до Порядку подання заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, що завдані агресією російської федерації проти України, до Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг», — зазначив Мельничук.

   Як писав AgroPolit.com, ФДМУ отримав землі для старту Земельного банку. Також особливо цінні землі хочуть передати військовим частинам.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ