Карбамід в лінійці «Остхему» був найдешевшим азотним добривом

За матеріалами інтернет-видань 12.10.2023 399
Карбамід в лінійці «Остхему» був найдешевшим азотним добривом

Остхем знизив ціну на карбамід на 17%. Після подорожчання на початку вересня ціна на карбамід утримувалась понад місяць, однак починаючи з вівторка відбулося зниження одразу на 17% (4 тис. грн) до 20 тис. грн/т, СРТ.
Як пише Latifundist.com., загалом з початку року ціна знизилась на 47%.
Зазначається, що «Остхем» ціни на інші азотні добрива не змінював. Селітра залишилась на рівні 20 тис. грн/т, СРТ, КАС-32 — 17,5 тис. грн/т, СРТ. Карбамід в лінійці «Остхему» був найдешевшим азотним добривом в перерахунку на діючу речовину, а після здешевлення розрив між ним та селітрою з КАС ще більше зріс. При цьому на ринку склалась нетипова ситуація — ціна на селітру та карбамід в натуральному вираженні однакова, хоча традиційно через більш високий вміст азоту цінові показники на останній зазвичай вищі.
Тим часом, «Укртрансліт», який є ексклюзивним представником «Дніпроазоту», поки що залишив ціни на український і імпортний продукт незмінними. Карбамід для водорозчинних потреб в глибах пропонується по 17 тис. грн/т, більш дрібний по 19 тис. грн/т. «Звичайний» імпортний продукт від різних виробників пропонується торговою компанією по 24-24,5 тис. грн/т, FCA/EXW.
Інші торгові компанії та імпортери пропонують імпортний карбамід ще дешевше, однак до рівня «Остхема» поки що не опускаються. Діапазон цін на ринку складає 21-22,2 тис. грн/т, FCA/CPT. Після зниження цін на український продукт імпортний став менш конкурентним і імпортери планують призупинити нові поставки.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ