Україна може розраховувати на пакет допомоги від Бельгії

За матеріалами інтернет-видань 12.10.2023 368
Україна може розраховувати на пакет допомоги від Бельгії

11 жовтня 2023 року до бюджету України  надійшов черговий грант від США у розмірі 1,15 млрд. доларів у рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine). Повідомив Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.
За його словами, він буде спрямований на виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, соціальні та гуманітарні видатки, забезпечення функціонування сфер освіти і охорони здоров’я.

Як зазначив Данило Гетманцев, у 2023 році Україна отримала від США вже 10,9 млрд. доларів грантів, а від початку повномасштабного вторгнення обсяг допомоги досяг 22,9 млрд. доларів.
Він також додав, що у Бельгії оголосили, що в 2024 році Україна може розраховувати на пакет допомоги в розмірі 1,7 млрд. євро, які будуть використані для військової, гуманітарної та іншої допомоги Україні. Ця сума – доходи від заморожених у Бельгії російських активів, і ця країна є піонером, яка знайшла спосіб таким чином підтримувати нашу державу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ