Касаційний суд скасував Свавілля Дніпровського апеляційного щодо фермерів Оленівки

Григорій Давиденко 20.01.2024 601

Голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач: «Чому у незалежній та правовій державі суддя, який виносить законне рішення, має боятись розправи за це?»

   Голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач: "Що надихає у мене у нелегкій роботі голови суду? Колектив та його перемоги, люди, які тобі довіряють і звертаються до тебе за допомогою!" - коментар "Судово-юридичній газеті" 29 липня 2021 р.

    У статті "Судове Свавілля із Магдалинівського суду гайнуло до Дніпровського апеляційного", надрукованій на сайті "Фермера Придніпров'я" 8 листопада минулого року, йшлося про те, як колегія суддів Дніпровського апеляційного суду фактично залишила без ніякісінької уваги зареєстровані в законному порядку три договори оренди по 10 га землі кожен фермерів із Оленівки Магдалинівського району - Михайла Ручика, його сина Кирила Ручика та зятя Сергія Лебедя, членів ФГ "СКМ". Тепер "необачний недогляд" суддів очолюваного Наталією Деркач апеляційного суду скасований у Києві.

   За поданою касаційною скаргою адвоката постраждалих Євгена Падашулі Верховний Суд України у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: головуючого - Крата В. І. (суддя-доповідач), суддів: Дундар І. О., Зайцева А. Ю., Краснощокова Є. В., Русинчука М. М. 30 листопада 2023 року ухвалив:

     - Постанову Дніпровського апеляційного суду від 18 липня 2023 року в частині відмови в задоволенні позовних вимог членів ФГ "СКМ"  до фермерського господарства «Дніпровські Чорноземи», про витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння, стягнення судових витрат скасувати та передати справу в цій частині на новий розгляд до суду апеляційної інстанції. Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її ухвалення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

     Відтак суддям Дніпровського апеляційного, у новому складі суду, доведеться знову вивчати матеріали геть нескладної справи - перевірити, законні чи ні договори оренди оленівських фермерів, зареєстровані державою? Між іншим, позовні заяви Михайла і Кирила Ручиків та Сергія Лебедя подані до Магдалинівського районного суду ще у квітні 2019-го!              Тобто служителі сліпої Феміди Магдалинівки і Дніпра за майже п'ять років так і не спромоглися поставити крапку в простій судовій справі. До того ж за увесь цей час "перемог колективу", які неабияк надихають очільника Дніпровського апеляційного суду Наталію Деркач, ці з дозволу сказати судді отримували гігантські, у порівнянні з середньою по Україні, зарплати.

    Повторне судове засідання Дніпровського апеляційного по дослідженню договорів оренди трьох оленівських фермерів призначене на 18 лютого.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ