Каштанове причастя з осінніх дарів

За матеріалами інтернет-видань 27.09.2024 32
Каштанове причастя з осінніх дарів

У Рівному люди масово збирають каштани. Вони здають продукцію на пункти прийому або роблять лікувальні засоби для своєї родини. Про це пише inforivne.

Зазначається, що сезон падіння каштанів розпочався цього року раніше,  і у парках, на вулицях міста чимало охочих їх позбирати.

У парку ім. Т. Г. Шевченка пані Світлані лише за пів години вдалося зібрати пів пакета. Розповідає, що каштанів є багато у різних районах міста. 

Я вчора трохи назбирала, сьогодні теж вийшла. Під замовлення здаю у лікарню, мені їх кришать, заливають і потім даю мамі для лікування вен.

Ще одна сім’я збирала для дітей у садочок та для настоянки.

Я беру банку об’ємом три літри, нарізаю каштани та засипаю до половини. Потім заливаю спиртом, або горілкою до самого верху. Настоюватися має близько місяця, може трохи більше. Загалом, поки не стане коричневого кольору. Далі, протягом зими, я і чоловік натираємо нею суглоби.

Ну і, крім того, є й ті, хто носить у пункти прийому вторсировини для заробітку додаткових коштів. Відомо, що здати кілограм каштанів можна за шість гривень. За ранок вже принесли понад вісім кілограмів, а у попередній день – близько 120-ти. Людей приходить багато. Можливо, на це впливають оголошення про купівлю та прийом каштанів у інтернеті.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ