КАСПІЙСЬКИЙ ПИЛ ДОЛЕТІВ ДО ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

За матеріалами інтернет-видань 30.09.2024 50

Коли припиниться і що робити зараз

30.09.2024     

Зрання Дніпропетровщина страждає від чималої кількості пилу, мешканці скаржаться, що нічим дихати, а дехто навіть жартує у телеграмі “Дніпро Оперативний”, що на вулицю краще виходити у захисному вбранні – протигазах.

Офіційно повідомляють, що забрудненість виникла через пилову бурю в Каспійській низовині, яку вітром несе до України. На сторінці Українського гідрометцентру пояснюють, що на знімках з супутнику пил відображений рожевим яскравим кольором, видно потужну пилову бурю на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру. Буря вже наближається до Луганщини, а з цим збільшиться і кількість пилу в інших регіонах. Попереджають, що у східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок.
Щодо Дніпропетровщини, то голова облради Микола Лукашук повідомив, що Сьогодні у Дніпрі рівень пилу в повітрі складає 0.5 мг/м³, що перевищує середній показник у 0.3 мг/м³. Попередив, що це може впливати на самопочуття людей, особливо тих, хто страждає на астму або має інші респіраторні захворювання.
Попередньо, пил у повіті залишатиметься до кінця тижня через слабкий вітер.
Лікарі радять обмежити перебування на відкритому повітрі, зачиняти вікна і регулярно проводити вологе прибирання в приміщеннях.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ