Кавун з Одещини у формі серця

За матеріалами інтернет-видань 03.08.2022 484
Кавун з Одещини у формі серця

Кавун у формі серця - той самий кавун, тільки красивіший. А чи смачніший, незрозуміло, бо їсти його, різати зовсім не до снаги. Хіба можна розрізати таке незвичайне кавунове серце? Та ще й з'їсти! Це раніше у бабусі на грядці вирвеш кавунчика, як яблуко, а він соком зволожить усі руки та обличчя, а ще душу свою солодко-тремку як покаже, то ідеш з огороду навік полонений кавуновим щастям. Тому, здається,  красива форма кавуна - це для незвичайного сюрпризу чи подарунку. А втім цього року компанія “Дунайський аграрій” з Одещини виростила на полях підприємства  кавуни оригінальних форм. Зокрема, можна поласувати  баштанними у формі серця або куба.
Крім того, як зазначає директор компанії Роман Дяжук, ці органічні плоди тепер збирають за допомогою навантажувача-транспортера. І збирачам кавунів легше, і збір урожаю пришвидшився.
До речі, у Книзі  рекордів Гіннеса фігурує найбільший кавун у світі - це кавун сорту Кароліна-Кросс (Carolina Cross) вагою 122 кілограми. Його виростив  американський фермер з Арканзасу в 2005 році.
А у  Південній Америці вирощують карликові кавуни довжиною всього в 3-4 сантиметри. За смаком вони нагадують свіжий огірок, і часто використовуються в дорогих ресторанах для приготування різних салатів, шербету або як закуска.
Цікаво, що у  В'єтнамі під час святкування в'єтнамського Нового року на стіл завжди подають кавуни. Бо червоний колір кавуна символізує удачу,  а кавунове насіння тут вживають як закуску.
А українці кавунам пам'ятники зводять, як от у Херсонщині, всім добре знаній столиці кавунів. І сподіваються, що після Перемоги над ворогом українська земля ще більше зарясніє кавунами!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ