Хаб підтримки літніх людей почав діяти у Покровській ТГ Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 386
Хаб підтримки літніх людей почав діяти у Покровській ТГ Дніпропетровщини

За ініціативою Покровської територіальної громади, на базі Олександрівського сільського будинку культури створено Хаб підтримки літніх людей. Це облаштований простір, де відбуватимуться заходи згуртування, спрямовані на організацію активного та креативного дозвілля  людей поважного віку. Таким чином, робота Хабу  розширить їхнє коло спілкування, підвищить обізнаність, допоможе знайти підтримку і  навчити новим навичкам. Навіть те, що у колі друзів можна спокійно проговорити свої переживання і випити чашку чаю - це вже позбавить самотності і поганих думок.

На першій зустрічі у Хабі йшлося про взаємопідтримку людей поважного віку. Разом зі спеціалістом соціального відділу Оленою Гостроух обговорювалися чинні соціальні послуги у громаді,  їх розширення та покращення. Приємно, що зійшлося більше людей, ніж очікувалось. Це ще раз доводить, що зусилля організаторів заходу директорки Олександрівського СБК Алли Омельяненко та бібліотекарки Тетяни Бугай важливі для односельців. Ми всі можемо бути корисними і потрібними один одному, навіть у поважному віці.

Зазначається, що створення Хабу людей поважного віку було підтримано ГО «Агенція сталого розвитку“Хмарочос”» в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ