«У нашому селі бібліотека стала центром самоосвіти»

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 335
«У нашому селі бібліотека стала центром самоосвіти»

За словами Світлани Устенко, завідувачка Єлизаветівської сільської бібліотеки Петриківської ТГ, у селі бібліотека стала центром самоосвіти. Тут проводять  дозвілля  діти, пенсіонери і всі, кому потрібен затишок і книги.

"Ідея оновити бібліотеку у мене була давно, але весь час на це бракувало підтримки та матеріального забезпечення. І саме конкурс «Час діяти, Україно!» став рушійною силою, яка втілила цю ідею в життя. Бібліотека стала сучасною, оновився книжковий фонд. І коли дітки кажуть мені, що у нас стало дуже гарно і вони залюбки будуть ходити в бібліотеку ꟷ це найвища нагорода і подяка!"- ділиться радістю Світлана Устенко.

Вона додала, що проєкт «Єлизаветівська сільська бібліотека» Петриківської селищної ради став одним зі 149 цьогорічних переможців Всеукраїнського конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» від Фонд "МХП-Громаді". Він успішно реалізований зусиллями Петриківської селищної ради, Єлизаветівського старостату, Єлизаветівської сільської бібліотеки, БФ «МХП-Громаді» та «Оріль-Лідера» проєкт «Покращення умов надання культурно-освітніх послуг мешканцям громади, зокрема, ВПО».
Загальний бюджет склав понад 243 тис. грн. За грантові кошти зробили ремонт приміщення бібліотеки, придбали меблі та закупили оргтехніку. Бібліотека тепер має дитячу  та дорослу читальні зони, інтернет-зону та місце для відпочинку.

 

Петриківська громада

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ