Перший електрокомбайн може здійснювати лінійний обмолот і турбулентну повітряну сепарацію зерна

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 384
Перший електрокомбайн може здійснювати лінійний обмолот і турбулентну повітряну сепарацію зерна
Малкольм Лукас поряд з переобладнаним комбайном Fortschritt 5160 для роботи на електричній енергії за допомогою трифазних електродвигунів

 

 

На виставці Agritechnica-2023 серед представлених  новинок своє місце посів перший у світі електричний комбайн з інноваційною лінійною системою обмолоту. Про це пише iFarming.

Зазначається, що ініціатори проекту — Малкольм Лукас і Террі Крейг з Південної Австралії працювали над проектом протягом останніх двох років і твердять, що новий електричний комбайн дозволить підвищити ефективність та заощадити до 30% електроенергії.
Новий електричний комбайн новатори хочуть адаптувати для різних типів культур: квасолі, гороху, пшениці, ріпаку та сочевиці.
За словами Малкольма Лукаса,австралійського фермера,  комбайн на електричній тязі  використовувався ним  у господарстві протягом 9 років, причому не лише в себе, а й на інших фермах Південної Австралії. Машина виявилася дуже надійною і значно економила паливо.
Саме тому аграрій модернізував комбайн Fortschritt 5160 в енергоефективну машину  на електричний енергії.

Розробники запевняють, що спочатку електрокомбайн буде живитися від дизельного генератора, але він має потенціал для переходу на водневу енергію, якщо ця технологія стане доступною. Компанія також планує використовувати асинхронні двигуни, щоб знизити витрати.
Технологічне оснащення комбайна передбачає лінійний обмолот і турбулентну повітряну сепарацію зерна.
За словами представників LINTTAS, розроблені ними технології електрифікації можуть бути застосовані до широкого спектру сільськогосподарської техніки, а не лише до комбайнів. Конструкція комбайна, яку нині вони розробляють, є найскладнішою з усіх потенційних сфер застосування цієї технології.
На думку новаторів, це реально -  виробляти електричні комбайни, аби вони працювали на фермерських полях в усьому світі.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ