Весну ніхто не відміняв: фермери Нікопольщини підживлюють озимину під обстрілами

Григорій Давиденко 01.02.2024 486

   У південних краях Січеславщини вдень вже чути теплий подих благодатної пори, котра одним днем красна. Як рекомендує журнал «Агроном», в цей час для озимих культур доцільно вносити добрива, до того ж лише по мерзлоталому ґрунту. Коли він вночі замерзає, потім вдень настає плюсова температура, все тане – тоді волога просочується у ґрунт, добрива розчиняються і проникають до кореневої системи рослин.

  Сприятливий момент використовують і хлібороби Нікопольщини, котра потерпає від постійних обстрілів підвіяних «мишебратів».

- У нас «весело», маємо те, що маємо, - повідомив «ФП» фермер Сергій Хнюкало із Покровської громади. - Особливо страждає Капулівка, учора її атакували дронами 7 разів. Там дуже близько до Дніпра, до позицій росіян, побережні звикли, а це і в центрі села були вибухи. Будинки здорово руйнують, великі неприємності людям. Але працюємо, весну ж ніхто не відміняв... Учора вночі розкидали добрива по озимині, вже пора. «Прильоти» бувають у найбільш несподіваних місцях. Якось їду з Нікополя, чую — десь гупнуло, і спустило колесо. Поїхав на шиномонтаж, два осколки витягли з шини. Потримав їх у руках, із цим «добром» ерефія пнеться прийти до нас. Тож і «зустрічати» її маємо не гірше.

   Докладніше про непросте життя і працю хліборобів Нікопольського краю в умовах «червоної зони» війни читайте в інтерв’ю із головою ФГ Сергієм Хнюкалом пізніше на сайті «Фермера Придніпров’я», в розділі «Статті».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ