Харківщина щільно усіяна боєприпасами, від яких страждають і люди, і техніка

За матеріалами інтернет-видань 09.04.2024 376
Харківщина щільно усіяна боєприпасами, від яких страждають і люди, і техніка

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Харківській області, 8 квітня на Харківщині сталося одразу два підриви на боєприпасах.  
У першому випадку на вибухонебезпечному предметі підірвалася вантажівка.  Подія трапилась у полі поблизу с. Іванівка Чугуївського району. Внаслідок вибуху водій не постраждав, проте техніка зазнала значних пошкоджень.
На території садового товариства у с. Борщова Харківського району 67-річний чоловік травмувався, наступивши на міну ПФМ-1 «Пелюстка». В результаті вибуху він отримав міно-вибухову травму лівої ноги. Наразі постраждалий перебуває в лікарні.

За інформацією Ігора Клименка, Міністра внутрішніх справ, внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загалом загинуло 289 людей. Серед них — 15 дітей
 
Посадовець зазначив, що у зоні найбільшого ризику — деокуповані території та райони, наближені до лінії фронту.
Важливо памʼятати, що всюди, де ступав ворог, не можна торкатися покинутих предметів. Навіть звичні речі можуть приховувати небезпеку (подарункові пакунки та дитячі іграшки). До того ж, ворог почав мінувати свою зброю, яка дістається українським захисникам як трофеї. Про це розповів у ФБ Влад Грищенко.

 

Військовослужбовець оприлюднив відео, де український воїн втратив життя після випробування ворожого трофею.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ