Харківський фермер на власній земельній ділянці незаконно видобував пісок

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2022 329
Харківський фермер на власній земельній ділянці незаконно видобував пісок

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, завершено досудове розслідування стосовно керівника фермерського господарства. Він у 2009 році отримав у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 8,5 га, розташовану на території Харківського району.
Фермер, не маючи дозвільних документів на видобування корисних копалин та повноважень на проведення таких робіт, а також без гірничого відводу та плану розробки родовища корисних копалин розпочав незаконний видобуток будівельного піску на вказаній земельній ділянці. Таким чином, голова фермерського господарства незаконно заволодів піском обʼємом майже 17 тис. кубічних метрів.
Крім того, підозрюваний незаконно зняв поверхневий шар земель з ділянки площею понад 1 га, у результаті чого порушено природні властивості ґрунту.
Самовільне користування надрами керівником фермерського господарства та зміна цільового призначення земельної ділянки призвели до втрати родючості земель, що створило небезпеку для довкілля. Наразі збитки  становлять 17 млн. грн.
Керівник фермерського господарства обвинувачується в незаконному видобутку будівельного піску, зловживанні повноваженнями та безгосподарському використанні земель, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ