Десять держав НАТО вже підтримали членство України

Григорій Давиденко 02.10.2022 477
 
    Першою на заяву 30 вересня про пришвидшений вступ України до Північно-Атлантичного оборонного блоку відгукнулася Канада, вона схвалила цей крок. А сьогодні, 1 жовтня, президенти ше дев’яти країн Північноатлантичного Альянсу з Центральної та Східної Європи опублікували спільну заяву, в якій засудили анексію росією українських територій і закликали НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У заяві наголошується, що президенти восьми держав НАТО були в Києві вже під час повномасштабної війни та "на власні очі побачили наслідки російської агресії".

"Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Ми не визнаЄмо і ніколи не вИзнаємо спроб росії анексувати будь-яку українську територію", – вказують вони.

Також президенти держав Центрально-Східної Європи висловили тверду підтримку рішенню Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо майбутнього членства України в Альянсі.

"Ми підтримуємо Україну в її захисті від російського вторгнення, вимагаємо від росії негайного виведення військ з усіх окупованих територій і закликаємо всіх членів Альянсу суттєво збільшити військову допомогу Україні. Усі, хто скоює злочини агресії, мають бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом", – підсумовується в заяві.

Її підписали президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Міло Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс та президентка Словаччини Зузана Чапутова.

Нагадаємо, в п’ятницю 30 вересня Володимир Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу і закликав західних партнерів втілити підготовлені Україною пропозиції гарантій безпеки, викладені в Київському безпековому договорі (Kyiv Security Compact).

     Разом із цим для досягнення повноцінного членства в оборонному блоці НАТО українській владі слід діяти максимально узгоджено і всередині країни, і поза її межами. І не давати "ляпасів самій собі" на світовій арені, як це сталося під час візиту Віктора Муженка 21 травня 2021 року. На цьому у свіжому дописі на офіційній сторінці наголосив відомий політолог-міжнародник Тарас Чорновіл:
    - Хороша підбірка фактів від Victoria Maximenko, яка дуже багато всього пояснює. На жаль, таких фактів і заяв у виконанні перших осіб Зе-влади сотні, як не тисячі. І дехто хоче, щоб нове, неузгоджене з лідерами НАТО шоу ми сприймали за щиру політичну волю, а не ще одну провокацію в стилі: "Байден! Чому ми ще не в НАТО?!"
✅ 21 травня 2019 року Віктор Муженко як начальник Генерального Штабу їде в Бельгію на засідання 181 Сесії Військового комітету НАТО. В цей же день новообраний президент Зеленський звільняє Муженка з посади начальника ГШ (указ №301/2019) і призначає на цю посаду Хомчака (указ №301/2019).
І коли Муженко прибув на Сесію Військового комітету НАТО - йому повідомили, що він вже не командуючий ГШ, а тому не може представляти Україну.
✅ 25 жовтня 2019 року Міноборони і МЗС виступають проти подання заявки на ПДЧ у НАТО.
✅ 28 травня 2022 року Зеленський дає вказівку не пускати експрезидента Порошенка на засідання Парламентської асамблеї НАТО, де обговорювалось питання вступу України в НАТО. Зате посилає туди Мар'яну Безуглу, яка навіть не знає, скільки країн входить в НАТО.
✅ Після цього Подоляк просуває наратив, що лякливе НАТО це тільки "красивий бренд для Голлівуду"
✅ А ще "нам" ну дуже не хочеться дратувати путіна і давати агресору привід думати, що у нас тут бази НАТО. Про це офіційно заявив гарант нашої Конституції 17 лютого 2022 року.
Ми навіть не мали представника в НАТО від України.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ