Хмельницька область теж заборонила використовувати російськомовний культурний продукт

Григорій Давиденко 16.06.2022 323
 
Фото Хмельницької облради у Facebook

З огляду на використання агресивною ерефією  російської мови як основного елементу гібридної, а з 24 лютого 2022 р.  повномасштабної війни Хмельницька обласна рада на черговій сесії запровадила мораторій на публічне використання російської в культурному просторі на території краю. Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на пресслужбу Хмельницької облради. Дослівно у вердикті депутатів  сказано (скорочено):

 - Хмельницька бласна рада своїм рішенням запроваджує мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області до моменту повного припинення окупації російською федерацією території України. Облрада вестиме роз’яснювальну роботу з мешканцями області та контролюватиме виконання ухваленоготого рішення.

Варто зауважити, що Хмельниччина стала шостою областю України, де депутати вже зрозуміли страшну, погибельну загрозу публічного застосування російської мови. Заборона на використання російського культурного продукту з 2018 року діє у Львівський, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській, Волинській областях.

Переглянути оригінальне зображення

А 31 травня депутати Верховної Ради зареєстрували законопроєкт щодо повної заборони російської музики в публічних місцях, на радіо та ТБ в Україні. Вочевидь, це слід було б зробити ще навесні 2014-го, коли підступні "мишебраття" під приводом "захисту російськомовних" захопили Кримський півострів, а потім переповзли  до Луганської та Донецької областей.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ