ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ПРОКУРОР-ІНВАЛІД ЗВОДИТЬ СОБІ ЩЕ Й ОСОБНЯК. ВИХОДИТЬ, ЩО НАПЕРЕКІР ВІЙНІ

За матеріалами інтернет-видань 18.10.2024 77

Прокурор Хмельницької області, який потрапив у скандал через інвалідність, під час війни займається будівництвом
18.10.2024 Константин Парфенов 

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, котрий потрапив у скандал через оформлення собі інвалідності, під час війни будує собі нову нерухомість.

Про це редакція 368.media  дізналася з його декларації за 2023 рік.

Олійник «засвітився» у ЗМІ через скандал з затриманням підпільної мільйонерші, депутата облради від «Слуги народу» та голови обласної МСЕК Тетяни Крупи та її сина Олександра Крупи, котрий очолював регіональний Пенсійний фонд.

Олексій Олійник отримав право пенсію у зв’язку з інвалідністю у віці 37 років у 2017 році. Тоді за рік він отримав 34 тис. гривень пенсії. Вже у 2023 році прокурор отримав підвищену пенсію – 251 тис. гривень. За його словами, травму він отримав у 2005 році на робочому місці під час вивчення матеріалів кримінальної справи.

Інвалідність має і його дружина Іріна, яка те ж прокурор. Вона також декларувала, що отримала зарплатню від Хмельницького обласного ТЦК та СП минулого року. Виявилося, що 48 з 255 прокурорів Хмельницької області отримали інвалідність.

Наразі Олійник подав у відставку з посади нібито за власним бажанням. Але після цього в нього буде чим зайнятися. З вересня 2023 року він отримав земельну ділянку в 516 кв. м в селі Куражин Кам’янець-Подільського району за 190 тис. гривень. Там він будує будинок з фундаментом у 54 кв. метрів.

Також посадовець придбав Honda M-NV (2022). Купівлю авто він оформив у жовтні 2022 року. На машину він витрати 950 тис. гривень.

Цікаво, що при зарплатні у 1,8 млн гривень, голова прокуратури не цурався отримувати гроші як людина з інвалідністю. Його дружина Ірина Олійник також отримала за рік ще 251 тис. гривень. Тобто родина за рік отримала від Пенсійного фонду понад пів мільйона гривень. З цікавого ще таке: в родини посадовця є 68 тис. доларів та 35 тис. євро готівкою.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ