ХТО НОВІ ШЛЯХИ ШУКАЄ, ТОЙ ЗАВЖДИ ЇХ ЗНАХОДИТЬ

За матеріалами інтернет-видань 25.07.2023 366

 

top-10-krajin-pokupciv-ukrajinskogo-zerna

   США працюватимуть з Україною та союзниками і партнерами, аби допомогти вивезти зерно із України. Про такий намір та його деталі в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, пише agronews.ua.

«Ми маємо ставитися до цієї погрози серйозно, — сказав Кірбі про російську військову блокаду експорту українського зерна. — Ми працюємо і будемо працювати з Україною та нашими союзниками і партнерами, аби вивезти зерно з України».

За його словами, це, найімовірніше, будуть сухопутні шляхи. «Ми це вже робили, зокрема, і до зернової угоди», — додав Кірбі.

Це не так ефективно, як морем, каже він, і таким шляхом «не вивезеш аж так багато зерна». «Ми це розуміємо, але не полишимо спроби», — запевнив представник Білого дому.

Кірбі також наполягає, що «окрім того, що росія повинна припинити блокаду — це військова блокада, це військові дії — тож, окрім припинення цього, вони повинні повернутися до виконання угоди».

За його словами, вигідною ця угода була для усіх, включно із російськими фермерами. Водночас вона була надзвичайно корисною для країн, які розвиваються, які мають проблеми із харчами.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ