В Китаї дослідники створили елітні сорти ГМО пшениці
Дослідники виявили, новий сорт може підтримувати стійкість до хвороб із рівнями зростання та врожайності, аналогічними стандартним сортам пшениці зі стійкістю до борошнистої роси та без втрати врожаю.
Борошниста роса є одним із основних захворювань пшениці.
За даними Міністерства сільського господарства та у справах сільських районів Китаю, щороку ця хвороба вражає близько 6,67 млн. га пшениці а урожайність потерпілих полів може бути знижена на 40%.
"Порівняно з традиційними методами селекції, редагування геному може значно скоротити процес селекції, демонструючи вражаючі перспективи застосування у сучасному сільськогосподарському виробництві", – сказав один із дослідників.
У 2014 році дослідники з вже розробили сорт пшениці, стійкий до борошнистої роси, шляхом редагування одного з генів, але це призвело до втрати врожаю, передчасного старіння та дрібного зерна культури.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я