«Коли хліба було мало, то ми ділили його кожному по 3 кусочки і клали туди по шматочку сала...»

За матеріалами інтернет-видань 08.06.2022 298
«Коли хліба було мало, то ми  ділили його кожному по 3 кусочки і клали туди по шматочку сала...»

Це слова вінничанки пані Олесі, яка залишилася в Ірпені у супермаркеті “Novus” випікати під обстрілами  хліб постраждалим  людям. Вона працювала з 6 березня до 22 квітня 2022 року. У той час місто існувало без світла, без газу, без електрики, без продуктів. “Novus” в Ірпені був тією точкою, де місцеві жителі могли безкоштовно отримати хліб та харчі.  Все завдяки хоробрості працівників супермаркету, які жили прямо в магазині, щоб забезпечувати розподіл продуктів та випікання хліба.
Пані Олеся вже й не думала, що зустрінеться зі своєю родиною. Бо коли в неї вже були складені сумки, її   мали вивезти, вона запам'ятала  жінку з близнятами.

"Коли вони брали хліб, вони плакали.  Я подивилась на цих дітей і сказала, що ні, не поїду. Ці маленькі діти, які чекали хліба, мене спинили”, - говорить пані Олеся.

Відео з її інтерв'ю опублікувала Територіальна оборона ЗС України.
Цитуємо основне з розповіді пекаря:

“Світло зникло, води вже не було. Ми заховали всю мінеральну воду, яка була в супермаркеті. І на мінеральній воді ми продовжували пекти хліб. Все залежало від дизеля. Чим більше було дизеля, тим більше ми могли випікати хліба”.

 

“Ми дивились, скільки в нас є хліба. Якщо достатньо, то давали кожному по одному Якщо менше, то по половині. Якщо ще менше, то ми ділили по три кусочки хліба і клали туди по шматочку сала”.

 

" Ми розрізняли, чиї б'ють. Спочатку вражина. І ми думали: чекайте -чекайте. Зараз наші кави поп'ють і зададуть вам. І тут включались наші. Вони нас так захищали і накривали ворога, що почувши їх залпи, я з гордістю йшла місити хліб!"


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ