КОЛИ НЕ СТАНЕ ПУТІНА, ТОДІ Й ПРИПИНИТЬСЯ ВІЙНА

За матеріалами інтернет-видань 24.02.2024 349

 

Курт Волкер. Фото: gettyimages.com

Справедливе закінчення війни — повернення України до кордонів 1991 року. Але поки в росії є Путін — війна триватиме. Таку думку висловив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер на зустрічі з журналістами в Києві, інформує FREEДОМ.

“Моє визначення перемоги в тому, що Україна виживає як незалежна, суверенна європейська демократія, як частина європейської, транслатлантичної сім’ї, членом НАТО і ЄС. Ми всі підтримуємо Україну в тому, щоб вона повернула свої території до рівня кордонів 1991 року — це справедливо, це законно. Ці кордони визнані, зокрема, і Росією задовго до того, як вона заявила претензії на анексовані території. Але виживання України, як важливої європейської держави, — це перш за все. Це довгий шлях, і це буде складно, і ми не знаємо, як ми дійдемо до головної точки, але ми саме на це спрямовуємо наші зусилля”, — сказав Волкер.

Повернення України до кордонів 1991 року стосується і звільнення Криму.

“Говорячи про окуповані Росією території — над усім стоїть, перш за все, Крим. Крим стратегічно важливий для життєздатності української економіки. Це важливість виходу до Чорного моря. Це територія, яку Росія захопила ще 2014 року, і ми не можемо забувати про це”, — додав дипломат.

Волкер упевнений, що поки путін очолює росію, війна не закінчиться.

“Ми не знаємо, що може статися в росії. Єдиний шлях закінчення війни, на який багато хто сподівається — це усвідомлення росіянами, що путін знищує росію, він знищує економію, армію, міжнародну репутацію. Він уже вбив тисячі росіян у цій війні, він втратив ринки поставок російської нафти та газу. І я думаю, коли зникне путін, тоді припиниться війна, але поки він там — він повертатиметься до бойових дій, і йому байдуже, скільки росіян він угробить. Він буде вбити стільки, скільки знадобитися рухати військову машину, продовжуючи війну”, — підсумував дипломат.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ