КОЛИ ОГОЛОШУЄТЬСЯ ТРИВОГА, ВСІМ ХОВАТИСЯ В УКРИТТЯ

За матеріалами інтернет-видань 28.08.2023 293

 

У Дніпрі по всьому місту розміщують укриття

У Дніпрі продовжують дбати про безпеку містян та оснащувати укриття по всьому місту. Один з видів укриттів — залізобетонні модульні. Їх розміщують по всьому місту: це зупинки громадського транспорту або інші місця, де скупчуються багато людей. Повідомляють у Дніпровській обласній раді. Лише торік у Дніпрі змонтували 36 укриттів різних типів, а з початку 2023-го – ще 22. Крім цього, наше місто встановлює такі укриття за потребами військових.

Всі ці укриття виготовляють на замовлення. За словами представника заводу-виробника Олега Яницького, всі вони бувають декількох різновидів, проте, кожне таке укриття безпечне для користування. «За сприяння Міністерства оборони у 2015 році ми почали виготовляти укриття для військових, а вже на їх основі наша команда розробила укриття для Дніпра. Навесні цього року державне підприємство, яке має ліцензію та атестат про акредитацію, провело сертифікаційні випробування цієї споруди. За результатами випробувань наші модульні залізобетонні споруди відносяться до захисних споруд цивільної оборони. Клас сховища А-2, на що отримали сертифікат відповідності. Це найвищий клас безпеки для споруд, які можна монтувати на поверхні без заглиблення у землю», – зазначив Олег Яницький, представник заводу виробника.

Процес виробництва захисної споруди починається з виготовлення арматурного каркаса. Далі його розміщують у спеціальній формі та заливають високоякісним бетоном. Укриття складаються з модулів, які перевозять до місця встановлення, і вже там зварюють між собою. З таких модулів можна створити укриття різних розмірів – місткістю від 5 до 150 осіб одночасно. Укриття може витримати тиск до 40 тонн на квадратний метр. Тому вони є безпечними як для військових, так і для цивільних.

В цілому, одне таке укриття комунальники встановлюють протягом одного або двох тижнів, в залежності від його класифікації. А місця для встановлення обираються спільно з Головним архітектурним управлінням так, щоб охопити як паркові зони, так і зупинки громадського транспорту.

«Укриття обирались таким чином, щоб вони були не тільки безпечними, а і органічно вливалися в архітектуру міста, не були яскравими та виглядали мінімалістично. Після завершення всіх робіт з встановлення кожне укриття щоденно прибирають комунальники Дніпра. Щодо біотуалету, то його комунальники обслуговують через день, а двічі на тиждень миють. Також, за потреби, всередині приміщення проводять обробку всіх поверхонь для ліквідації неприємного запаху», – підсумував Олексій Самілик.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ