Коли вимикають світло, слідом зникають зв'язок та інтернет. Чому?

За матеріалами інтернет-видань 04.07.2024 345

 

У Дніпрі та області під час відключень світла зникає мобільний зв’язок: оператори розповіли, чому таке трапляється

У Дніпрі та області погіршилася ситуація з електропостачанням. Енергетики запровадили нові графіки вимкнення світла “два через сім”

Джерело: dp.informator.ua

Раніше директор “ДТЕК Дніпровські електромережі” Андрій Терещук розповідав, чому в Дніпропетровській області стали жорсткіші відключення.

Також вимкнення світла тягне за собою втрату мобільного зв’язку та інтернету. На це постійно скаржаться жителі обласного центру та всього регіону.

Зокрема люди скаржаться, що через відсутність світла повністю або частково зникає зв’язок.

     Керівник відділу продажів бізнес-ринку “Схід” Vodafone Україна Сергій Терзі розповів, що робота мобільної мережі орієнтована на дзвінки та смс-повідомлення. Під час відключень світла  люди значно активніше  використовують мобільний інтернет і таким чином швидко закінчується ресурс станцій, які живлять акумулятори та генератори, і швидкість суттєво падає.

“Саме тому ми радимо під час відключень використовувати текстовий та голосовий зв’язок. Він вимагає менше ресурсу, тому базові станції можуть працювати довше”, – сказав Терзі. 

Окрім Vodafone у області працюють ще два великі мобільні оператори – Lifecell  та “Київстар”. Вони також живлять свої станції акумуляторами та генераторами для забезпечення стабільного зв’язку під час відключень.

Як і у випадку з Vodafone, вони теж радять утриматися від користування мобільним трафіком під час відключень світла. Щодо Інтернету, то і його рентранслятори припиняють стало працювати, коли знеструмлюються.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ