Жертв вчорашньої ракетної атаки на Дніпро стає більше

За матеріалами інтернет-видань 04.07.2024 699

У Дніпрі зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілу оф

Офіс Генерального прокурора

У Дніпрі зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілу РФ

Внаслідок російського обстрілу Дніпра 3 липня вже відомо про 55 постраждалих людей. Ще шість загинули.

Головні тези:

  • Російська армія атакувала Дніпро, завдавши удару за допомогою крилатих ракет та ударних БпЛА.
  • Українські сили ППО збили 11 повітряних цілей, включаючи ракети та безпілотники, що наносили удар по місту.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав до рішучості лідерів у зупинці терористичних атак і захисті життя мирного населення.

Внаслідок обстрілу РФ поранено 55 людей

Постраждали 55 людей, — йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Крім того, на жаль, від отриманих тяжких травм внаслідок вчорашньої ворожої атаки на Дніпро у лікарні померла жінка, кількість загиблих зросла до шести.

Що відомо про удар РФ по Дніпру

Вранці 3 липня армія РФ атакувала Дніпро. У місті лунали вибухи, пошкоджень зазнав торговий центр. Повідомлялося, що щонайменше 4 людини загинули і 34 отримали поранення.

Згодом Повітряні сили уточнили, що росіяни завдали удару по Дніпропетровщині 3-ма крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К", 4-ма керованими авіаційними ракетами Х-59 та 5-ма ударними БпЛА типу "Shahed".

Українські сили ППО збили 11 повітряних цілей: 1 крилату ракету "Іскандер-К", 4 керовані авіаційні ракети Х-59, 5 ударних БпЛА "Shahed-131/136", 1 БпЛА ОТР "Орлан-10".

За словами президента України Володимира Зеленського, цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі — сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї.

Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору, — констатував Зеленський

 

Зеленський розкрив спосіб змусити Путіна закінчити війну цього року

Зеленський розкрив спосіб змусити Путіна закінчити війну цього року — відео

Джерело: Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що вже цього року можна змусити росію припинити війну проти України.

Головні тези:

  • Президент України обговорює можливості припинення війни в цьому році та вказує на залучення спільної сили громадян.
  • Зеленський запропонував єдиний формат переговорів з Путіним, аналогічний договору про зерновий коридор, як реальну можливість розв’язання війни.
  • Президент також наголосив на важливості підтримки України з боку міжнародної спільноти та особливо США.

Як змусити Росію закінчити війну вже в цьому році

Ми говоримо, що стосується майбутнього, наступного року тощо — ми усі можемо продемонструвати, що ми сильні. Ми всі можемо примусити Росію закінчити війну у цьому році. Ми всі спроможні на це, коли ми всі разом. Продемонструвати, що кожен з нас сильний лідер.

Також президент висловив своє бачення, за яких умов допомога для України не буде зменшена.

Якщо люди в Сполучених Штатах Америки будуть стояти міцно на своїх принципах, підтримуючи Україну, наші цінності, і не давати можливість порушувати усі правила, закони, свободи, прав людей і демократії — не дадуть цю можливість Путіну, то і будь-який майбутній президент Сполучених Штатів Америки не зможе докорінно змінити відношення до України, а значить, не зможе зменшити допомогу, — наголосив Зеленський.

Зеленський назвав єдиний можливий формат переговорів з Путіним

На питання журналістики щодо того, чи можуть бути обставини, щоб Україна проводила перемовини з Путіним, Зеленський назвав лише одну опцію — документ, схожий на договір про зерновий коридор.

Україна може знайти модель, в якій можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з РФ. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина, — сказав Зеленський.

За його словами, так само і в територіальній цілісності, енергетиці та судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи. А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками рф.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ