Коли ж це скінчиться?

Микола Ясень 04.07.2024 285

Утеплення дитсадків: в Дніпрі судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень

Утеплення дитсадків: в Дніпрі судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень

На сайті новин Дніпра і області повідомляють, що судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень, які мали піти на утеплення фасадів дитячих садочків.Про це йдеться також і на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

А серед фігурантів майбутнього процесу - заступник директора відповідного комунального підприємства Дніпровської міської ради, плюс двоє керівників комерційної структури та фізична-особа приватний підприємець.За даними слідства, обвинувачені підписали акти виконаних робіт, заздалегідь знаючи про їх невідповідність реальному стану. Якість матеріалів, які використовували під час робіт, та їх обсяг не відповідав проєктній документації.
 


Внаслідок таких дій на рахунки підрядників були перераховані кошти з бюджету, а сума завданих при цьому збитків сягнула понад 1,2 мільйона гривень.

Обвинувальний акт направили до суду. Дії фігурантів кваліфікували як:

  • розтрата чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (частина 5 стаття 191 Кримінального Кодексу України);
  • службове підроблення у складі організованої групи (частина 3 стаття 27, частина 3 стаття 28, частина 1 стаття 366 ККУ).


Максимальне покарання за статтями – ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Ось тільки така тут "дивина": аналогічні повідомлення появляються практично щодня. Там, де на ті чи інші роботи виділяються бюджетні кошти, розкрадаються вони по-чорному. Міняються тільки суми поцуплених грошей. Майже за принципом, а хто більше зуміє привласнити. І щодару дійсно запевняють, що спійманих на гарячому в оборудках "Великого крадівництва" обіцяють серйозно покарати. Ясна річ, що засадити в буцегарні і надовго. Одначе як на нас це вже підступна й жахлива тактика - прокурори та поліціянти ніби день і ніч неухильно й успішно займаються розслідуваннями подібних правопорушень, судам тобто ніби нічого не залишається, як виносити грізні вироки, та тільки в підсумку - в осадку - багато гамору і холості мильні бульки, які лопаються і безслідно зникають. Чи інформують потім нас, громадськість, суспільство, якщо хочете, навздогін, ПРО ВЖИТІ ЗАХОДИ, як раніше казали? Навряд чи хтось з вас можуть пригадати на цей рахунок ствердні випадки? Отож. Бо не прийнято доповідати ні правоохронцями, ні судочинцями, чи ув"язнили вони на гучно обіцяні терміни шахраїв та пройдисвітів з числа як посадовців місцевих органів влади, так і приголублених, пригодованих ними всіляких комерційних струтур чи й приватних "бізнесменів"-крадіїв. 

То дійсно КОЛИ Ж ЦЕ СКІНЧИТЬСЯ? Адже і коню зрозуміло, що насправді годуються цим в кінцевому рахунку ті, хто негідників хапає, а потім з миром відпускає. У кого затримані та обвинувачені тихенько, але благополучно елементарно відкупляються. Себто діляться мішками накраденими гривнями.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ