Колишніх корупціонерів не буває

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2024 86

 

Тим паче задіяних в махінаціях під час війни


Трьом особам, які перебували на керівних посадах в Україні, повідомили про підозру в завданні майже 12 мільйонів гривень збитків державному енерговиробнику "Центренерго".

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) та в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

У заяві відомств прізвищ підозрюваних не названо, але українські журналісти вважають, що йдеться про:

  • колишнього заступника міністра енергетики (2020-2021) Максима Немчинова;
  • колишнього народного депутата, колишнього першого заступника голови комітету з питань будівництві, містобудування, ЖКГ і регіональної політики Верховної Ради, бенефіціара приватної компанії Володимира Вечерка;
  • колишнього директора державного підприємства "Укрвугілля" Михайла Волошина.

За інформацією слідства, наприкінці липня 2022 року через воєнні дії ринок вугілля в Україні був обмежений. З метою сталого проходження опалювального сезону-2022/2023 Кабінет міністрів України зобов’язав "Укрвугілля" постачати енергоносій визначеним виробникам електричної енергії, зокрема державному ПАТ "Центренерго".

Попри такі обмеження, бенефіціар приватної компанії, яка мала договір з "Укрвугіллям", у змові з колишнім заступником міністра енергетики України схилив директора державного підприємства до продажу вугілля його компанії, яка до того ж мала понад 50 мільйонів гривень заборгованості перед "Укрвугіллям".

У результаті "Укрвугілля" поставило приватній компанії майже 24 тисячі тонн сировини, яку та перепродала з надлишком у майже 20 мільйонів гривень.

Водночас ПАТ "Центренерго" недоотримало 12,5 тисячі тонн вугілля, що змусило викупити його в жовтні 2022 року за значно вищою ціною, переплативши майже 12 мільйонів гривень.

Зараз триває досудове розслідування, встановлюються усі причетні особи.

Нагадаємо, декілька днів тому Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом на Одещині. Таким чином нейтралізовано злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців. телеграм


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ