Комбриг Еміль Ішкулов подякував колективу 80-ї ОДШГБр за спільну службу

Григорій Давиденко 30.07.2024 105
   Немає опису світлини.
   Підрозділи Збройних Сил України дійшли до життєвої необхідності обирати собі командира. За прикладом славного Війська Запорізького низового, яке щороку вибирало зі своїх лав кошового отамана. Таку потребу видно із надзвичайних подій, які розгортаються навколо несподіваного зняття з посади легендарного командира 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ, полковника Еміля Ішкулова.
   Масове відеозвернення бійців і офіцерів 80-ї ОДШГБр у соцмережах до командування з вимогою залишити на посаді Е. Ішкулова на щось таки вплинуло. Командування ДШВ прокоментувало звернення воїнів 80-ї бригади.
   «Відповідно, враховуючи безцінний бойовий та командирський досвід цього офіцера, рішенням військового керівництва, полковника Ішкулова буде призначено на вищу посаду. Це дозволить застосувати його знання, навички та лідерські якості, отримані під час планування та організації ведення бойових дій, вже у масштабі Десантно-штурмових військ ЗС України.
   Зауважимо, що новопризначений командир 80 Окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України – грамотний бойовий офіцер, який є Народним Героєм України та повним лицарем орденів “Богдана Хмельницького” всіх ступенів, тривалий час успішно вів бойові дії в складі саме цієї легендарної бригади».

   Проте користувачі соцмереж наголошують, що звільнення з посади справжнього командира, без переведення на іншу, конкретну, справа геть негарна. Можна згадати генерала Сергія Кривоноса, який на початку широкомасштабної війни організував успішну оборону аеропорту Жуляни, але досі не має ніякої посади і навіть отримав кримінальне звинувачення у "завданні шкоди майну аеропорту".

  Є і сумнозвісний приклад нашого рідного Дніпра, де легендарного комбрига 128-ї бригади ТРО Олександра Водолазького теж звинувачують у казна-чому, а тепер навіть тягають по судах. Можна згадати і Дмитра Марченка і т. п.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

     Тож поки незрозуміло, що чекає далі успішного комбрига Еміля Ішкулова. На власній сторінці ФБ він подякував побратимам рідної бригади:

   Панове офіцери, сержанти, солдати 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади!

   За 1 рік і 7 місяців служби в колективі «Сталевих Галицьких Левів» були різні моменти - досягнення, успіхи, були, на жаль, і втрати. Але я надзвичайно гордий, що був командиром потужної, славетної 80 ОДШГБр! Яка має круту репутацію в ЗСУ, яка має потужний потенціал з найкращих командирів, офіцерів, сержантів, солдат. Яка понад 10 років, з першого дня війни, викликає жах і страх в орків.
   Щиро вдячний кожному з вас за шалену підтримку, яку ви проявили. Це надзвичайно потужно та цінно. Як написав Юрій Бутусов «тільки злагоджений колектив здатний на такі дії». Сподіваюсь, що і надалі ви будете одним злагодженим та потужним колективом.
   Дорогі волонтери, меценати, небайдужі українці, представники органів влади та журналісти! Всі ті, хто весь час були поруч, дякую вам за вашу всебічну підтримку. Без неї було б значно важче. Не втомлюйтесь, допомагайте, підримуйте тих, хто своїми потом та кровʼю виборює кожен метр української землі.
   Вічна памʼять кожному воїну - десантнику, що загинув на цій війні…
Дякую всім за службу.
Мав за честь. 🫡
З повагою, полковник Ішкулов Еміль Шамільович.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ