Комунальне підприємство однієї з громад Прикарпаття здобуває органічний сертифікат для подальшого вирощування лохини

За матеріалами інтернет-видань 28.02.2024 286
Комунальне підприємство однієї з громад Прикарпаття здобуває органічний сертифікат для подальшого вирощування лохини

Комунальне підприємство " ДОБРОБУТ  ЗАХІД" П'ядицької громади Івано-Франківської області  з 2020 року  вирощує лохину високорослу на площі 7 га, згодом планує розширятися  до 14 га і отримати органічний сертифікат.

За повідомленням міжнародної експертки з вирощування ягід Ганни Луцько, сертифікація  лохинового поля  міжнародним сертифікаційним органом  Органік Стандарт вже розпочалася.
Це стало можливим за підтримки програми DOBRE,  що виконується міжнародною організацією Глобал ком'юнітіз (Global Communities), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Агрономічний супровід веде  Ганна Луцько.

Додамо, що підприємство отримало від програми DOBRE  грантову підтримку  на  автоматизований полив, холодильник та сортувальну лінію. До того ж, минулого року тут зібрали  стартовий урожай ягід лохини, вирощеної за органічними технологіями.
Зазначається, що органічний сертифікат дасть можливість продавати ягоду за кращою  ціною, бути конкурентоспроможними, вийти на нові ринки збуту.

 

П'ядицька ОТГ LIVE!

Анна Луцько

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ