КОРУПЦІЯ СЬОГОДНІ БІЛЬШЕ, НІЖ ЗЛОДІЙСТВО

Микола Ясень 05.09.2023 319

Корупційні скандали в Україні гальмують постачання зброї – президент Литви

Вівторок, 5 Вересня 2023 

Президент Литви Гітанас Науседа, як нас, не вагаючись вголос висловив свою думку, що випадки скандалів з корупцією в Україні відчутно впливають на країни Заходу у питаннях постачання зброї Києву. Більше того, в кінцевому рахунку і на рівень підтримки України у війні з росією. А що, хіба це не так? Навпаки, ясно та видно, як на долоні. Коли багацько країн світу доволі суттєво витрачаються, аби фінансово та матеріально допомагати нам відбиватися від загарбника-окупанта, а тим часом раз-у-раз дістають розголосу повідомлення про зловживання в Україні корупціонерів-зловмисників, по суті ворогів власної держави й власного народу, то кому це подобатиметься? І хто зможе задовго таке злодійство терпіти?

“Це важлива причина. Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців”, — заявив президент Литви.

Він запропонував уявити виборців у тій чи іншій державі, що в країні, на яку спрямована допомога, причому, повторюємо, суттєва за рахунок власних ресурсів та коштів, відбуваються дуже помітні корупційні скандали. За його словами, це величезний удар по репутації цієї держави.

Адже дійсно чи варто, рано чи пізно запитає там і тут народ своїх владників, безкінечно витрачатися на злодіїв? Бо корупція, котра наперекір ніби боротьбою з нею одначе не припиняється, у демократичному світі асоціюється зі злочинністю, яка ніби непереборна і нездоланна у даному випадку конкретно в державі, захищати від "руського міра" яку не скупиться чи не весь навколишній світ.

Президент Литви свою відверту думку висловив після рішення замінити міністра оборони Олексія Рєзнікова на Рустема Умєрова, який з минулого року очолював Фонд держмайна. Правда, ці скандали на гадку Гітанаса Науведа не стали причиною затримки поставок американських винищувачів F-16. Тобто терпіння вще вистачає у тих, хто на боці українців в надто лиху і скрутну годину для них.

“Іноді справи пов’язані ще й із тим, що одна справа ухвалити рішення, інша справа – реалізувати це рішення”, – сказав литовський президент.

  • До речі, аступник командира 3-ої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін при цій нагоді наголосив на важливості викриття корупціонерів та притягнення їх до відповідальності. І таку ппозицію займають, не сумніваємося, усі бійці ЗСУ, які сьогодні не шкодують власного життя, здійснюючи практично уже повсюдний контрнаступ і ладні домагатися в ньому чергових перемог. Для них корупціонери зрадники свого народу. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв прирівняти до зрадників Кримінальним кодексом, і на фронтах чекають, що слова свого він дотримає.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ