Кошти на власну справу - з держбюджету

За матеріалами інтернет-видань 05.02.2022 378

За інформацією пресслужби ДніпроОДА, мешканці Дніпропетровщини можуть скористатися соціальною програмою підтримки «Рука допомоги».
Соціальна програма " Рука допомоги", яка була пілотним проєктом,  тепер діє  по всій Україні. Згідно з програмою людина із категорії безробітних та малозабезпечених може започаткувати власну справу.

Максимальний розмір грошової допомоги  - майже 100 тис грн.

Кошти виділяються з держбюджету, виключно для власної справи. Вони не видаються на руки,  їх можна витрачати лише на обладнання, матеріали, оплату рахунків.Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути. Але без відсотків. Більше того, сума буде меншою. Від неї відокремлять сплачені податки та єдиний соціальний внесок. У разі, якщо  новий бізнесмен працевлаштує ще двох людей за направленням центру зайнятості. то  повертати допомогу державі не потрібно.

Для участі у програмі малозабезпечені можуть  звернутися до центру зайнятості, де вони стоять на обліку як безробітні, написати заяву, надати довідку про відсутність судимостей та презентувати бізнес-план.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ