Козацька Петриківка тимчасово «оселилася» в країні вікінгів

За матеріалами інтернет-видань 03.11.2023 468
Козацька  Петриківка тимчасово «оселилася» в країні вікінгів

Дніпропетровщина долучилась до виставки у Норвегії, де представлені експонати Музею історії Петриківського розпису та народних ремесел. У ході виставки художники з Петриківки проводять майстер-класи і воркшопи для відвідувачів. Повідомив Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА.

Зазначається, що 5 грудня 2013 року Петриківський розпис  включено до Списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Впродовж майже 10 років українське декоративно-орнаментальне народне малярство під славною назвою «Петриківка» здобувало поціновувачів у різних країнах світу, де вражало їх сонячними барвами і природною красою.  
За словами Сергія Лисака, місцевий музей норвезького міста Фредрикстад гостинно відкрив двері для майстрів Петриківського розпису і їх культурних надбань. Адже в усьому світі найбільше цінуються збережені народні традиції, які духовно підтримують народ під час загарбницьких воєн.
Саме Петриківка з її яскравими пелюстками стала джерелом віри у перемогу української нації в російській війні і потужним терапевтичним засобом для  відновлення здоров'я поранених воїнів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ