Кожен четвертий аграрій Львівщини отримав гуманітарку у вигляді насіння

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2022 321
Кожен четвертий аграрій Львівщини отримав гуманітарку у вигляді насіння

Як зазначає керівниця департаменту АПК Львівщини Тетяна Гетьман, цього воєнного року завдяки неодноразовим поставкам гуманітарної допомоги до регіону кожен четвертий аграрій області отримав гуманітарку у вигляді насіння. Ним засіяли приблизно 6 тисяч га землі.  Це склало майже 7% всієї посівної площі у фермерських господарствах Львівщини.
Міжнародним коштом агровиробники отримали  і полімерні рукави для зберігання зерна. Загальна ємність рукавів 170 тисяч тонн.
За словами Тетяни Гетьман, повномасштабна війна суттєво змінила вектор експорту,  і тепер значні обсяги йдуть через країни Євросоюзу.  Львівщина є прикордонним регіоном і навантаження на регіональну  інфраструктуру зі зберігання зерна суттєво зросло.
Вона додала, що попри війну, додатковий ресурс для розвитку місцевого агробізнесу надає і обласна влада.

«Львівщина цьогоріч була єдиною областю, яка мала власну Програму підтримки аграрного сектора. З обласного бюджету на підтримку аграріїв скерували 26,5 млн. грн., нею скористались 176 мікро- та малих суб’єктів господарювання", - наголосила Тетяна Гетьман.

Зазначено, що у межах Програми сільгоспвиробникам відшкодовували відсотки за залученими кредитами, надавали пільгові кредити, відшкодовували вартість насіння, дотації на корів.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ