Кращої закуски від солоненьких огірків не знайти. Але як їх виростити?

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2024 400

                                АБО БУДЕТЕ З ОГВРКАМИ

ТАК гарно наростали огіркові кущики, а тут раптом чомусь їхній ріст призупинився, ще вчора зелене листя вкрилося плямами. Що це — хвороба чи брак живлення? Як захистити культуру від хвороб і отримати високий урожай за допомоги народних рецептів?

Причин, через які жовтіє листя огірків, може бути кілька: неправильна сівозміна; недостатньо підготовлений, зокрема погано удобрений, ґрунт; брак або над­лишок поливу чи неналежна його частота; недостатнє підживлення у процесі вегетації.

Як наслідок, рослини слабшають, знижуються імунітет і стійкість до різного роду грибків і шкідників.

Досвідчені господарі відпрацювали досить ефективні та дієві народні рецепти для обробки бадилля огірків, що запобігає пожовтінню.

Після появи трьох-чотирьох листочків можна починати обприскування таким розчином: на відро чистої води — 30 крапель йоду, один літр молока і 20-30 грамів розчиненого мила. Таку обробку бажано проводити раз на 10 діб.

На п’ять літрів води взяти один літр молочної сироватки. Обробляти розчином огіркове листя з усіх боків.

Лушпиння цибулі (обсяг банки 0,7 л) залити 10 л води, прокип’ятити одну хвилину, накрити кришкою і дати настоятися протягом 12-15 годин. Потім рідину процідити, вичавки віджати, дати як слід відстоятися. На вісім літрів води влити два літри настою і рясно обробити рослини з усіх боків, обприскати і полити розчином ґрунт.

Аби знову з’явилася зав’язь на огірках і перцях, потрібно у відро води влити два літри сироватки і розчинити 150 г цукру.

Обробки слід проводити у вечірню пору, аби не завдати опіків рослинам при потраплянні краплин на бадилля та листя на спекотному сонці. Хоча б раз на тиждень слід розпушувати землю під рослинами.

Не можна поливати огірки дуже холодною водою.

                                                                Газета "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"
 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ