Криворіжці отримали першу воду із нового магістрального водогону

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2023 558
Криворіжці отримали першу воду із нового магістрального водогону
Запрацювала перша ланка магістрального водогону в Дніпропетровській області, яка подає якісну питну воду в Кривий Ріг. Вода почала наповнювати Південне водосховище і її вже отримали споживачі.
Першу нитку водогону Агентство відновлення запустило в роботу 21 серпня. Вода заповнила 16-кілометрову трубу, а з неї – відкритий канал довжиною понад 10 км і потрапила у Південне водосховище.
Запуск першої нитки дасть змогу на чверть закрити потребу в якісній питній воді для Кривого Рогу.
Інші три нитки на ділянці Інгулець – Південне водосховище плануємо запустити до кінця вересня – початку жовтня. Це дозволить повністю забезпечити Кривий Ріг водою.
 
Нагадаємо, що через підрив росіянами Каховської ГЕС близько мільйона людей з Кривого Рігу, Марганеця, Нікополя, Томаківки, Покрову, Марʼянського та низки прилеглих населених пунктів залишилися без води.
Уже на другий день після катастрофи Агентство відновлення було залучено до проєкту з будівництва нового водогону, та почало працювати над забезпеченням подачі води з Карачунівського водосховища. За лічені дні після катастрофи розпочали і будівельні роботи. Перша нитка водогону запрацювала через 76 днів з дня підриву Каховської ГЕС.
Це найбільш масштабний проєкт Агентства відновлення. Загальна протяжність магістрального водогону – 145 кілометрів. Він складається з трьох ланок:
▪ Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг)
Влаштовано 34,7 км трубопроводу (53%). Триває будівництво підстанцій і насосних станцій.
▪ Хортиця – Томаківка – Марганець
Влаштовано трубопровід - 35,4 км (44%)
▪ Марганець – Нікополь – Покров
Проводять земляні роботи, монтаж труб. Влаштовано 70,3 км траншеї та 27,2% км трубопроводу (18%).
Що важливо – на кожній ділянці будівництва працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за підтримки USAID_ВзаємоДія буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок магістральних водогонів.
Агентство оприлюднить усі звіти разом із результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матеріалів.
Це гарантія того, що проєкт буде виконаний якісно і максимально прозоро.
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ