«Нам важливо, що держава готова підтримувати нас і не заважати розвитку галузі»

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2023 274
«Нам важливо, що держава готова підтримувати нас і не заважати розвитку галузі»

Україна має відходити від сировинної моделі АПК і поступово розвивати вторинну агропереробку. У цьому переконаний Андрій Табалов, підприємець, генеральний директор ТОВ "Молочна компанія "Волошкове поле".
Він, зокрема, зазначив, що після відвідування Першої  Національної конференції-виставки “Хлібна індустрія-2023”  упевнився у потенціальних можливостях українських виробників.

Адже сама Україна має бути зацікавлена у розвитку переробки - це тисячі нових робочих місць, що позитивно вплине на державну економіку.  

"Питання, які турбують виробників сьогодні, - це і недостатня кількість продовольчого зерна, і низька платоспроможність населення через війну, задовгі відстрочки платежів від торговельних мереж. Це і можливі блекаути взимку, до яких вже зараз морально готує нас уряд. Поглиблюється демографічна криза. До цього ж  маємо факти податкового тиску на бізнес, який попри війну, на жаль, тільки посилився.
Резюмуючи, хочу сказати: нам дуже важливо було почути, що харчова промисловість для країни важлива. Що держава готова підтримувати нас і не заважати розвитку галузі. Такою підтримкою могли б бути як державні програми, так і грантові кошти від наших міжнародних партнерів на розвиток підприємств", - підкреслив Андрій Табалов.

Він додав, що всі виклики треба долати разом з колегами в рамках галузевих асоціацій, бо, об’єднавшись, стаємо сильніші.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ