КРИВОРІЗЬКУ «ТИСЯЧКУ» ЧЕКАЮТЬ КАРДИНАЛЬНІ ПЕРЕМІНИ

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2023 334

На базі криворізької лікарні створять «потужну клінічну базу та хаб для підготовки медиків"

9.10.2023    

Міська лікарня Кривого Рогу, відома в народі як «тисячка», бо спроможна на добу обслужити тисячу пацієнтів, обрана МОЗ як заклад, де планують створити потужну клінічну базу та хаб для підготовки медиків.

Лікарня Кривого Рогу була обрана для створення відокремленого структурного підрозділу «Університетська лікарня Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика».
Заклад буде переданий у державну власність до сфери управління МОЗ, що дасть змогу підсилити його.
Зміни в лікарні, за даними МОЗ, дозволять збільшити робочі місця та залучити фахових спеціалістів, покращать рівень надання медичної допомоги.
У перспективі в «тисячці» готуватимуть студентів та майбутніх спеціалістів, які згодом зможуть працювати на території деокупованого Криму.
Заступник міністра охорони здоров’я Петро Ємець говорить про це так:
«У баченні МОЗ університетська лікарня — це насамперед потужна, велика і багатопрофільна лікарня, здатна забезпечити надання спеціалізованої медичної допомоги в стаціонарних умовах, у поєднанні із забезпеченням організації освітнього процесу, практичної підготовки медиків у межах відповідних освітніх програм та здійснення наукової та науково-технічної діяльності».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ