Криворожанин створив революційну водневу електровантажівку

За матеріалами інтернет-видань 25.10.2021 230

У Кривому Розі, місті з дуже брудним повітрям, в гаражі оселився стартап, який має всі шанси народити вантажівка майбутнього. Розробник електровантажівки Віталій Бризгалов каже, що «Взагалі в світі немає жодної окупною машини для бізнесу. Люди не мають вибору, що купити. У них є або бензин, або дизель, або газові ».

У світі до сих пір ніхто не створив жодної міської вантажівки на електриці. Але Віталій з командою вже кілька років постійно вирішують цю велику світову проблему. Вони не переробляють існуючі моделі, а створюють свою вантажівку з нуля.

«Сам процес побудови зайняв три місяці. Але розробка до цього тривала два роки. Кожна деталь автомобіля, якщо це можливо, була виготовлена ​​самостійно або силами підприємств України. Ця платформа універсальна і розрахована для будь-якого бізнес-використання. В першу чергу це логістика в межах міста. Доставка товарів в магазини: це хліб, це пошта, сервісні служби, ремонтні бригади «, - говорить Віталій Бризгалов.

Бензинова машина в експлуатації в місяць обходиться в 400 доларів, а електрична - в 55 доларів, тобто у вісім разів менше. При тому, що вона екологічна і не вимагає обслуговування.

«Ми маємо намір до кінця 2022 побудувати виробництво в Україні, яке зможе побудувати 1000-1300 автомобілів в рік. У 2023 року ми починаємо будувати великий завод, розрахований на будівництво 5-10 тисяч машин на рік », - говорить розробник. Електричний вантажівка Віталія Бризгалова вже через рік буде продаватися за ціною від 16 до 24 тисяч доларів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ