KSG Agro хоче розвивати ринок преміального м'яса
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів керівник м’ясного бізнес-напряму KSG Agro Олександр Долженко. Агрохолдинг KSG Agro хоче розвивати ринок преміальної свинини в Україні. Таке м’ясо отримують від свиней породи дюрок: воно має підвищену кількість внутрішньом’язового жиру і водночас оптимальну кількість сала.
«В Європі давно оцінили відмінні смакові якості свинини дюрок – практично в кожному супермаркеті таке м’ясо лежить на окремій полиці, – зазначив він. – Тому ми хотіли б розвивати цей ринок преміального м’яса і в Україні, виховувати смак у наших споживачів». Але ринок поки що не готовий дорожче платити за таке м’ясо, собівартість виробництва та й перероблення якого вища, додав Олександр Долженко. Тому компанія планує поступово освоювати цей ринок. Для цього вона придбала двох кнурів дюрків, яких на цьому етапі буде достатньо.
«У компанії Genesus закупили двох дюрків і двох ландрасів, щоб виробляти прабатьківське поголів’я, – розповів Олександр Долженко. – Таким чином від свинки велика біла, яка осіменятиметься сім’ям ландраса, ми отримуватимемо свинку F1, від якої плануємо отримувати товарне поголів’я. Це товарне поголів’я компанія Genesus пропонує осіменяти дюрком – тому ми й купили двох кнурів». Решту поголів’я запліднюватимуть кнурами 337 компанії РІС – їх планують закупити ще сім голів, зазначив керівник м’ясного бізнес-напряму.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)