Бджоляр з Чернігівщини виготовляє унікальну продукцію з меду

За матеріалами інтернет-видань 27.10.2021 136

У Чернігівській області пасічник Віталій Кром виготовляє різноманітну продукцію з меду, зокрема косметику, питний мед, крем-мед, повідомляє ua-story.com.ua.

«Єдиний правильним варіантом є налагодити закритий цикл, тобто виготовляти з меду різноманітні продукти. Так і заробіток більший, і мед не залежуватиметься. І якщо все технологічно правильно зроблено, то і в кінцевому результаті усе виходить смачно», – розповів пасічник. Перше, що спробував зробити, – це медовуха. Та на одній медовусі він не зупинився і почав практикувати і виробляти все нові й нові продукти з меду. Найпопулярнішим серед яких і досі залишається крем-мед. Він за текстурою схожий на крем, але має всі корисні властивості меду. Технологія виготовлення досить трудомістка. Після маніпуляцій мед набуває зовсім іншого стану, стає кремоподібним, змінює колір із бурштинового на білий і стає ніжнішим, але не втрачає свої властивості.

«Робимо сушені з медом ягоди – дуже цікава технологія, коли мед забирає вологу з ягід. Такий продукт виходить, якого ніде немає, і назви йому поки немає. Також роблю мед із квітами лаванди, мед із перцем, із м’ятою, мед із маточним молочком», – поділився пасічник.

Окрім того, бджоляр на основі воску, оливкової олії і прополісу виготовляє мазь, яка має живильний ефект і стала дуже популярна, особливо в час пандемії. «Всі обробляють руки антисептиком, який надміру сушить руки, а цей крем дуже допомагає. В мене його наші медики беруть, вчителі теж. Вони ж крейдою ввесь день пишуть, а вона теж сушить руки. З воском також робимо бальзам для губ. Це все, звичайно, в невеликій кількості, але все одно люди купують», – відзначає Кром.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ