Кулеба закликав світ визнати рф країною, спонсором тероризму, за знищення полонених в Оленівці

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2022 428

Після обстрілу колонії в Оленівці міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав всіх партнерів України жорстко засудити це брутальне порушення міжнародного гуманітарного права і визнати російську федерацію державою, спонсором тероризму.

Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter, передає "Інформаційний спротив".

«Росіяни вчинили ще один жахливий воєнний злочин, обстрілявши виправну установу в окупованій Оленівці, де вони тримали українських військовополонених. Закликаю всіх партнерів жорстко засудити це брутальне порушення міжнародного гуманітарного права і визнати рф державою-терористом», – написав Кулеба.

На початку травня Верховна Рада України звернулася до Палати представників та Сенату Конгресу США із закликом вжити необхідних дій задля визнання російської федерації державою-спонсором тероризму, що дозволило б посилити міжнародні санкції проти росії.

За відповідну постанову проголосували 344 нардепи. У пояснювальній записці наголошувалося, що постанова спрямовується також на "збільшення обсягів оборонної, фінансової та гуманітарної підтримки Україні, щоб допомогти нашій державі дати відсіч російській агресії й відновити територіальну цілісність й суверенітет нашої країни".

За тиждень резолюцію щодо визнання росії терористичною державою, а її дій в Україні – геноцидом одностайно підтримав Сейм Литви.

Литовський парламент констатував, що російські збройні сили та найманці скоїли масові воєнні злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель, з метою повного чи часткового знищення української нації, її духу шляхом убивства цілих сімей, у тому числі дітей, викрадення їх, тортур, зґвалтувань, знущань з тіл вбитих та закатованих.

"російська федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та здійснює тероризм", – наголошувалося в резолюції.

У травні відповідну резолюцію зареєстрували в Сенаті США. Співавторами документу виступили демократ Ричард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем. "Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку росію, щоб вона була п’ятою. Це компанія, з якою її слід асоціювати", – заявив Ліндсі Грем.

12 травня подібну резолюцію представили в Палаті представників США. Її авторами стали члени Комітету Палати представників із закордонних справ республіканець Джо Вілсон і демократ Тед Лі.

24 червня резолюцію із закликом до держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати рф державою-спонсором тероризму підтримав Комітет Сенату Сполучених Штатів із міжнародних відносин.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ