Квасоля - невибаглива, хоча потребує доброї землі, часу і людських зусиль
Іван Василюк з Прикарпаття впродовж шести років вирощує квасолю. На земельній ділянці поблизу оселі дбає про п’ять сортів культури. Про це пишуть Новини Івано-Франківщини: КУРС.
Зазначається, що квасолеві кущі у Василюка виростають до восьми метрів завдовжки.
Щоб вони добре росли, чоловік встає вдосвіта о 4:30 і завершує поратися до 22:00.
На думку пана Івана, квасоля невибаглива, хоча доброї землі та підживи потребує, як і часу та зусиль.
“Найважча робота — це зробити ямку для тички. На моїй ділянці — півтори тисячі тичок”, — каже квасоляр. - і найсмачніша мені Біла квасоля - "Королівська".
За фахом Іван Василюк - кінотехнік. Практикувався на столичних кіностудіях. Утім, любов до землі, говорить чоловік, виявилася сильнішою.
Подружжя Василюків починає садити квасолю у квітні. Все літо пораються біля неї, а з кінця серпня і до листопада збирають врожай.
За словами господаря, цьогоріч врожай його квасолі збиратимуть і в Нью-Йорку.
“Сестра, коли їхала в Америку цьогоріч, взяла з собою 10 квасолин. У них там навколо китайці живуть. Вона каже: “Я мушу їм показати, бо такого там немає”, — зауважив Іван Василюк.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я