Історія успіху створення равликової ферми завдяки міському конкурсу стартапів

За матеріалами інтернет-видань 24.07.2024 100
Історія успіху створення равликової ферми завдяки міському конкурсу стартапів

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський поділився в ФБ історією успіху родини фермерів з Корнича. Він, зокрема, зазначив, що  сімʼя підприємців Христини та Романа Василащуків вирощує равликів.
Минулого року вони виграли конкурс стартапів та бізнес-ідей від міської ради. Отримали 50 тисяч гривень на розвиток свого бізнесу. Ці кошти – велика підтримка для підприємців. За них вони купили зерноподрібнювач потужністю 11 кіловат, який за годину може переробити тонну зерна. Коли його запустять у роботу, то це буде велика допомога родині, бо поки вони самостійно виробляють комбікорм для равликів.
Равликова ферма у Корничі працює орієнтовно два роки. За цей час вона збільшилась у декілька разів. Спершу равликів вирощували на чотирьох сотих землі, а зараз – на 25 сотих. План на цей рік – зібрати до 5 тонн равликів. І більшість з них поїде за кордон, в Іспанію.
На думку фермера,  підприємцям варто  подаватись на конкурс стартапів та бізнес-ідей.
До того ж, цього року в Коломиї призовий фонд збільшений до  100 тисяч гривень. До 31 серпня підприємці можуть подавати свої ідеї на конкурс.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ