Легенда розповідає навіть, яке колись печиво виготовляли у Дніпрі

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2024 105

Що приховує мініскульптура в парку Шевченка

Олена Бурцева  ЖУРНАЛІСТ

Легенди Дніпра: що приховує мініскульптура в парку Шевченка

Секрети парку Шевченка або що потерти, щоб здійснити бажання

На оглядовому майданчику парку Шевченка у Дніпрі прихована невелика мініскульптура. Вона має вигляд котика, що тримає печиво. Це печиво "Дніпро" – символ, який має своє унікальне місце в історії обласного центру Дніпропетровщини.

У новому випуску проєкту “Легенди Дніпра” розповідаємо про цю мініскульптуру. У цьому нам допомагає гідеса Леся Логашова. 

Вона розповіла про одну з маловідомих легенд міста. Історія печива почалася ще в 1965 році. Тоді місто було закритим для вільного відвідування. Іноземців сюди і на кілометр не підпускали.

"Ця мініскульптура розповідає історію нашого міста ще з часів, коли воно було радянським Дніпропетровськом. Вона не дуже відома, і щоб її зрозуміти, варто поринути в ті часи, зокрема в 1965 рік. У ті часи була традиція на свята будувати мости, споруди, або встановлювати пам’ятники. У 1965 році керівництво міста вирішило створити печиво "Дніпро" і присвятити його 20-й річниці Перемоги у Другій світовій війні. Завдання було дано хлібокомбінату, де головний технолог Олександра Леонова розробила рецепт цього печива. На той час ніхто не думав, що колись це печиво стане символом міста”, - говорить гідеса.

Довгий час місто не було туристичним, але сюди часто приїжджали фахівці на конференції та наради. Візитери хотіли привезти додому як сувенір. 

Ніхто не думав, що колись це печиво стане символом міста

Ніхто не думав, що колись це печиво стане символом міста

Печиво "Дніпро"

Печиво "Дніпро"

Мініскульптура

Мініскульптура

головний технолог Олександра Леонова розробила рецепт цього печива

головний технолог Олександра Леонова розробила рецепт цього печива

Печиво "Дніпро" – символ, який має своє унікальне місце в історії

Печиво "Дніпро" – символ, який має своє унікальне місце в історії

“Під час екскурсій містом гості запитували, що можна купити додому як сувенір, і їм радили придбати печиво "Дніпро". Так печиво стало відомим і популярним”, - продовжує Леся.

Що говорить Легенда

Існує повір'я: якщо ви давно не бачили когось і бажаєте зустрітися, потрібно прийти до мініскульптури печива, потерти його або котика, який тримає це печиво – і зустріч обов’язково відбудеться.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ