Липнева спека у Дніпропетровській області, на півдні, сході України сягне 41 градуса в тіні

За матеріалами інтернет-видань 01.07.2022 439
Липнева спека у Дніпропетровській області, на півдні,  сході України сягне 41 градуса в тіні

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, липень завжди – найтепліший місяць року. У ньому майже не буває холодних ночей, як, припустимо, у червні чи серпні. Друга відмінна риса липня – спекотна, але нестійка погода. Повідомив Вінницький обласний центр з гідрометеорології.

" Періоди дощів і сухої погоди часто чергуються, як правило, посушливі періоди нетривалі, хоча в окремі роки бувають винятки, - говорить Анатолій Прокопенко. - Нинішній липень загалом виявиться спекотним, температура на півдні та сході України та в Дніпропетровській області дійде вдень до 34-41 градуса в тіні.
Комфортніше буде в гірських районах, там температура не вище +24-30 градусів.
Грози, шквали, сильні зливи відзначаються в липні на всій території України, тут винятків не буває. +27-32 градусів. Опадів буде мало, бо Україна зараз перебуває у зоні антициклону ”- такий прогноз на липень дав Анатолій Прокопенко.

За довгостроковим прогнозом Укргідрометцентру, нинішній липень очікується теплішим, ніж рік тому, середня місячна температура виявиться вищою на 1,5-2 градуси. В абсолютних значеннях вона становитиме 21-26 градусів тепла, у гірських районах 17-19 градусів тепла. Це на 2-3 градуси тепліше, ніж у червні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ