Ліс рубають, аж тріски летять: збитки у Закарпатті понад 18 млн. грн., у Вінниччині - понад 32 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 08.12.2022 280
Ліс рубають, аж тріски летять: збитки у Закарпатті понад 18 млн. грн., у Вінниччині - понад 32 млн. грн.

У Закарпатті службовець лісництва замість того, аби притягнути «чорних лісорубів» до відповідальності за незаконні порубки деревини, «закрив очі» на порушення. Унаслідок цього державі було завдано збитків на суму понад 18 млн.  грн. Повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Зазначається, що на підставі отриманих доказів службовцю лісництва правоохоронці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності.
А у Вінницькій області лісові збитки сягнули понад 32 млн. грн.
Тут судитимуть посадовців лісгоспу  за організовану злочинну групу. До неї  входило 10 учасників: посадовці лісгоспу та місцеві мешканці. Фігуранти налагодили «схему» з реалізації необлікованої лісопродукції, а також збут якісної деревини за заниженими цінами. В результаті такої діяльності державі  завдано збитків на суму понад 32,5 млн. грн.
Наразі обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи з міжрегіональними зв’язками скеровано до суду. Посадовцям лісгоспу інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Раніше до суду була скерована справа стосовно сімох учасників цієї ОЗГ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ