Обережно, ожеледиця!

За матеріалами інтернет-видань 08.12.2022 431
Обережно, ожеледиця!


Патрульна поліція Дніпропетровської області звертається до водіїв через складні погодні умови.  

"Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов’язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари.
Слизька дорога збільшує гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте під час зупинки включати аварійну світлову сигналізацію", - йдеться у повідомленні.

Пішоходам рекомендовано утриматись від раптового виходу на проїзну частину, в тому числі на пішохідні переходи. Краще кілька секунд зачекати, поки транспортний засіб повільно проїде, ніж водій в умовах ожеледиці різко загальмує, після чого рух автомобіля буде непередбачуваний.
Варто не забувати про використання світлоповертальних  елементів, адже з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними і обережними. Рухатися треба по тротуарах, а якщо вони відсутні – по краю проїзної частини, назустріч транспорту.
Якщо під час руху  хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викликайте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте на 102.

 

 

Новомосковський район. Село Мар'янівка

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ