Лісівники пнуться скасувати ОВД у ВР для суцільного нищення лісів

За матеріалами інтернет-видань 01.06.2024 364

    Вже скоро у Верховній Раді голосуватимуть за ухвалення законопроєкту № 9516. Того, що скасує ОВД для суцільних санітарних рубок. Тих рубок, за яких під виглядом начебто хворого лісу вирубуються гектари здорових лісів. Про катастрофічні наслідки законопроєкту для лісів ми писали багато й давно. Проти його ухвалення виступило і представництво ЄС, десятки провідних природоохоронних організацій України.

   Джерело: Українська природоохоронна група.

   Але це не зупиняє ДП «Ліси України», які використовують свій політичний вплив та інші можливості, аби тиснути на депутатів та маніпулювати в ЗМІ.

   Їхнє завдання – скасувати природоохоронні заборони й максимально збільшити обсяг рубок. Передусім там, де планові рубки заборонені і де поближче до кордону – у Карпатах!

Крім того, найближчим часом лісівники планують зареєструвати новий законопроект – про перетворення ДП «Ліси України» в ПАТ. В акціонерне товариство. Зрозуміло, чому їм так заважає процедура оцінки впливу на довкілля?

Але в нас ще є можливість їх зупинити.

   Що можна зробити?

  1. Написати звернення до депутатів за нашою інструкцією. На це у вас піде 10 хвилин.
  2. Напишіть у ваших соціальних мережах, чому ви проти масової вирубки українських лісів і законопроекту № 9516 і затегайте керівників депутатських фракцій, які можуть вплинути на процес. Лінки на їхні сторінки лишаємо: фракції в Дякуємо!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ