Літо, як з тобою літувати?

За матеріалами інтернет-видань 10.06.2022 387
Літо, як з тобою літувати?

За даними Українського гідрометеорологічного центру,  спеціалістів Ukrainian Hydrometeorological Institute,  в Україні останнім часом літня температура суттєво підвищується,  зростає дефіцит опадів, проявляється інтенсивність конвективних явищ погоди  - гроз, злив, граду, шквалу.
За даними NOAA (Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США) очікується, що влітку найбільш аномальна температура може бути  у західних областях України. У цьому ж регіоні можливий і дефіцит опадів, який посилить посуху, що відмічається уже зараз, та сприятиме зростанню пожежної небезпеки.
 Червень може бути на 1 - 2 градуси теплішим, порівняно з середніми багаторічними даними за останні 30 років, а температура повітря, яка відмічатиметься протягом місяця, ймовірно відповідатиме типовому липню. Слід зазначити, що саме в липні в Україні спостерігається найвища температура повітря. Проте, цього року, такі ж температури, ймовірно, будуть характерними і для червня. Крім того, у червні можливий і найбільший дефіцит опадів, особливо у західних та східних областях країни. У липні аномально високі температури на заході країни збережуться.  У  серпні очікується, що температура повітря може  відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця, на всій території країни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ