Львівщина розкриє свій потенціал у виробництві та експорті плодів садівництва

За матеріалами інтернет-видань 02.08.2023 266
Львівщина розкриє свій потенціал у виробництві та експорті плодів садівництва

Львівщина наразі  в трійці лідерів серед регіонів за площею посадки садів і ягідників за програмою «Свій сад». 11 господарств області отримали погодження на грантову допомогу в розмірі 50,5 млн. грн, з них профінансовано 45 млн. За ці кошти планується висадити 73,5 га нових насаджень лохини, 66 га фундука та волоського горіха, 19,5 га суниці, 10 га малини та 10,6 га яблунь.
Також 33 мікро- й малі суб’єкти підприємництва отримали позитивне рішення Державного центру зайнятості про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу в межах програми «Власна справа» на суму 7,8 млн грн, з них профінансовано 7,3 млн грн.
Ще 21 виробник в аграрному секторі економіки отримав 131 млн. грн грантових коштів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми «Новий рівень».

Як відзначила  Тетяна Гетьман, директорка  департаменту агропромислового розвитку, за рік реалізації державної програми «єРобота» аграрії Львівщини залучили 188,8 мільйонів гривень.
Грантова програма «єРобота» дозволить Львівщині не тільки збільшити місцеве виробництво плодів, ягід і горіхів, а й розкрити потенціал у виробництві та експорті продуктів з доданою вартістю. Реалізація даних бізнес-планів дозволить додатково створити понад 600 постійних і понад 2000 сезонних робочих місць, –  запевнила Тетяна Гетьман.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ